#

De Mediator

Een goede mediator is empatisch, geduldig, niet oordelend, niet dwingend, kalm en geïnteresseerd in wat mensen drijft. Natuurlijk dienen deze persoonlijke kwaliteiten ondersteund te worden door professionele beroepsvaardigheden zoals neutraliteit en onpartijdigheid.
De NMI-registratie van de mediator is de erkenning van deze professionaliteit. De gedragscode en beroepsethiek waaraan de NMI-mediator zich dient te houden zijn voorts waarborgen voor partijen dat hun belangen op een zorgvuldige wijze worden gediend.

Ellen Lips-Reijn is een NMI-geregistreerd mediator. Zij heeft bijna 20 jaar ervaring als juriste. Eerst als docente Gezondheidsrecht, later als juriste bij de rechtbank. Na een 3-jarige postdoctorale specialisatie strafrecht heeft zij vervolgens zeven jaar gewerkt als secretaris in de strafkamer van het gerechtshof.

Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring in besturen en organisaties, waar zij de persoonlijke kwaliteiten en professionele vaardigheden die haar als mediator goed van pas komen, verder heeft kunnen ontwikkelen en aanscherpen, onder meer bij:
- het Nederlands Rode Kruis, voorlichter Humanitair Oorlogsrecht
- de Stichting Los Ninos, secretaris bestuur
- de Stichting OHM, voorzitter bestuur
- de Juridische faculteit Leiden, als rechter Moot Court

Zij schrijft voorts korte verhalen en reisverhalen, waarin zij haar observaties van mensen en landen beeldend en met een vleugje humor vastlegt (Nouveau, NRC, uitgeverij Kontrast, Kort Literair;).

Haar geduld, analytisch vermogen en haar oprecht gevoel voor mensen maken haar tot een prettige gespreksbegeleider. Zij is zeer in staat een veilige omgeving te creëren, waarin partijen open en constructief met elkaar kunnen praten